021/422-717, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika Ulje Timijan 30ml

     


Ulje Timijan 30ml

Cena: 960 RSD

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Ulje timijana  preporučuje se kod bolesti respiratornih organa

Ulje timijana  preporučuje se kod bolesti respiratornih organa, ali i u svim situacijama kada vam je potrebna hrabrost. Ulje timijana  je savršeno protiv kašlja i bakterija.

Da li ste zaboravili da budete hrabri?

Biti hrabar znači uraditi nešto uprkos strahu, a opet ne podleći ludosti nepromišljenog rizika. Hrabrost boravi u srcu kao i ljubav, i pokazuje se kad se opiremo pritisku medija, sveta, raznoraznih praznih ili nasilnih autoriteta i čini nas sposobnim da živimo svoj vlastiti život. Možemo to nazvati i autentičnost, odanost samom sebi. Hrabrost nas čini posebnima, a ne kopijama roditelja, televizijskih zvezdica lažnog sjaja i duhovnih vođa koji traže sledbenike.

Timijan simbolizuje hrabrost

Pravi autoritet ne zavodi, ne traži kopije, on je jedino sposoban da inspiriše. To je timijan. Mala biljka koja ima veliku hrabrost da uspe da nikne, da raste i da opstane na terenima u kojima se druge biljke ne bi usudile da puste korenje. Oduvek timijan simbolizuje hrabrost. Timijan je mala i jedva primetna, a opet biljka intenzivnog mirisa koji dospe do nosa i podseti nas na svoje prisustvo. Baš poput hrabrosti na koju katkad zaboravljamo. Izgleda da su drevni narodi mnogo više znali o timijanu (Thymus vulgaris) nego mi danas. Najlekovitiji deo je list, jer ima najviše etarskog ulja i tanina, kao i cela gornja polovina biljke dok je u cvetu. Biljka, inače, cveta od juna do oktobra, a gaji se kao ukrasna i kao medonosna.

Grčki lekar i filozof Galen smatrao je timijan najmoćnijim antiseptikom u borbi i sa najmoćnijim bakterijama. Grkinje su timijan vezivale u odeću svojim muževima kada su polazili u rat, jer se smatrao simbolom viteštva. Na kraju krajeva i ime mu potiče od grčke reči thymus, što znači hrabar. Rod kojem pripada timijan, Thymus, sadrži mnogo vrsta. Prava vrsta timijana, Thymus vulgaris, službeno je lekovita biljka koja se do danas zadržala i u Evropskoj farmakopeji. Zavisno od mesta rasta i manjih genetskih razlika može stvoriti vrlo raznolike spojeve, drugim rečima postoje brojni hemotipovi.

Hemotip timol najrašireniji je hemotip

Pripada klasi fenola, spojeva koji iskazuju jaku antibakterijsku aktivnost, ali su istovremeno i prilično agresivni spojevi koji mogu iritirati kožu i sluznicu. Timijan hemotip timol uglavnom se koristi kod bakterijskih infekcija kože, urinarnog i respiratornog sistema. Ulje timijana višestruko jače deluje na određene mikroorganizme i koristi se kao prirodni antiseptik, lek protiv kašlja i kupka za opuštanje. Njegova primena je česta kod bolesti respiratornih organa, jer se pokazalo da efikasno smiruje veliki kašalj i kod dece i kod odraslih. Koristi se kod tretmana probavnih tegoba kao što su nadutost i otežano varenje.

Ulje timijana uvek se mora razblažiti u biljnom ulju. Ulje timijana savršen je antiseptik, jer etarsko ulje sadrži zavidne količine timola i karvakrola. Zanimljivo je da najviše eteričnog ulja biljka ima oko 14 časova. Istraživanja su pokazala da ulje timijana ima i zavidne količine gvožđa, kalcijuma, smole, a od vitamina posebno vitamin A. Zbog prijatne arome i baktericidnog svojstva, predstavlja obavezan sastojak mnogih pasti za zube. Jer, osim što zube čisti, istovremeno jača desni i osvežava dah. Ulje timijana simbolizuje grubu, robusnu snagu. U psihoenergetskom delovanju korisno je kada su nam potrebni „grubi radovi“ u životu, bez puno detaljisanja.

021/422-717, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:30-21:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Eterra

Brend: EterraSlični proizvodi


Ulje timijana preporučuje se kod bolesti respiratornih organa Ulje...
960 RSD
Najmoćniji prirodni sedativ i antidepresiv. Smiruje, a ne omamljuje!...
1.020 RSD
Muče vas nesanica, depresija, stres, mentalni zamor, teskoba, napetost i...
1.020 RSD
Ulje koštice grejpfruta je delotvorno kao preventivno sredstvo u zaštiti o...
960 RSD
  
  
  

Kategorije

  
  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?