021/422-717, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika Saljic MelopE 150ml

     


Saljic MelopE 150ml

Cena:  1.077,00 RSD

Na zalihama

Troškovi isporuke nisu uključeni

Melem za otklanjanje ožiljaka, keloida i posledica od opekotina

SASTAV

Melop – E je emulgovan ekstrakt lekovitog bilja iz poslednje berbe u prirodnom nerafinisanom maslinovom ulju. Bez sintetičkih mirisa i boja, bez konzervansa.

DEJSTVO

Ovaj melem svojim pogodnim lekovitim sastavom vrlo efikasno deluje kod opekotina prvog stepena intenziteta, tako što odmah po stavljanju, na opečeno mesto bol umine i gubi se eritem (crvenilo) u relativno kratkom vremenu. Veliki rezultat ovaj melem pokazao je u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.

NАČIN PRIMENE KOD OPEKOTINA

Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).

Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gde je na opečenom mestu ostala nepovređena koža zahvaćena jačim eritemom (crvenilom). Zato treba hitno reagovati, tj. tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod dejstvom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi. Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu, koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može da traje 2—4 časa od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.

NАČIN PRIMENE KOD OŽILJAKA I KELOIDA

Keloide, deformisano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom „divlje meso“) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dečijeg ili glicerin sapuna, a zatim to mesto osušiti čistim mekim peškirom.

Tako pripremljeno mesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5—10 minuta uz povremeno dodavanje melema. Ovo činiti ujutru i uveče pre spavanja. Kod starijih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20—30 minuta uz primenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uveče pre spavanja, na ožiljke i keloide staviti četvorostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć. Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

NEŽELJENI EFEKTI

U dugogodišnjoj praksi nisu zapažene neželjene pojave.

NAČIN ČUVANJA

Melem se čuva na sobnoj temperaturi zaštićen od svetla.

* Napomena
Pre svake upotrebe snažno promućkati.

021/422-717, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:30-21:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Saljic

Brend: SaljicSlični proizvodi


Sredstvo za sprečavanje strija i njihovo otklanjanje UPUTSTVO ZA...
 850,00 RSD
Pronasol KIDS – Sredstvo za zaštitu kože pri sunčanju Pronasol kids...
 1.077,00 RSD
Sredstvo za zaštitu kože pri sunčanju U toku izlaganja suncu...
 1.077,00 RSD
Sredstvo za zaštitu kože pri sunčanju U toku izlaganja suncu...
 935,00 RSD
  
  


  

Specijalne ponude

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?