021/422-717, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika REDÉRMA PROTIV PROŠIRENIH VENA 50ml

     


REDÉRMA PROTIV PROŠIRENIH VENA 50ml

Cena:  1.193,40 RSD

Na zalihama

Troškovi isporuke nisu uključeni

Najvažniji aktivni princip Redreme protiv prosirenih vena, koji je razlikuje od ostalih preparata predstavlja escin iz ekstrakta divljeg kestena. On pojačava elastičnost vena dugoročno, uzrokujući njihovo sužavanje (venokonstrikciju), tako da budu bliže zdravom stanju, kao kada nisu bile proširene.

Ekstrakt kestena takodje direktno smanjuju šansu za stvaranje tromba.

Svi aktivni principi kestena i ostalih sastojaka ovog melema deluju antiinflamatorno (protivupalno)

Dejstvo kestena na vene nogu je jednako efektivno kao dejstvo kompresivnih zavoja.

SASTAV:

Ekstrakt nevena, kantarion, rusa, cicak, precica, kicica, bokvica,  hajducka trava, zova, rastavic, kopriva,  hladno cedjeno maslinovo ulje, pcelinji i biljni vosak, ekstrakt divljeg kestena, etarsko ulje limuna i lavande.

NACIN UPOTREBE:

3 puta dnevno ( obavezno pred spavanje)

Rederma  protiv proširenih vena je 100% prirodan proizvod. Nema nijedne sintetske suptance.

Pomažkod proširenih vena kao venotonik (skupljavene), kod zapaljenja vena (tromboflebitisa), stvaranja tromba (flebotromboze)popucalih kapilara.

Sve biljke koje ulaze u sastav melema su iz prirode našeg podneblja. Za čoveka su najkorisnije one biljke koje su i njegovi preci koristili, jer se tokom vekova saživeo sa prirodom svog podneblja.

SASTAV:

10 domaćih lekovitih biljaka: neven, kantarion, rusa, čičak, prečica, kičica, bokvica, hajdučka trava, zova, rastavić.  

hladno ceđeno maslinovo ulje, pčelinji  i biljni vosak (candellila)

ekstrakt divljeg kestena, etarsko ulje limuna, etarsko ulje lavande

INDIKACIJE:

Proširene vene nogu (hronična venska insuficijencija), tromboflebitis (zapaljenje vena) i flebotromboza (tromb u venema).

Proširene vene se javljaju na nogama zato što je u njima najviši hidrostatski pritisak – pritisak tečnosti tj krvi na zidove vena.  Što je veći pritisak, to se vene više razvlače jer u njima zaostaje više krvi. Gde god postoji zastoj u protoku krvi, povećava se šansa da se razvije zapaljenje i stvore trombi. Tome pogoduje nasledna skolonost ka slabim venskim zaliscima (koji ne uspevaju da se suprotstave gravitaciji), sklonost ka prevelikoj rastegljivosti vena a maloj elastičnosti (nesposobnost da se vrate u prvobitnu širinu), slabost desnog srca (koje treba da povuče krv iz vena ka sebi) i način života (stojeći ili sedeći sa malo hodanja).

Proširene vene se često komplikuju zapaljenjem (tromboflebitis), a svako zapaljenje (inflamacija) pokreće koagulaciju (zgrušavanje krvi). Tako nastaju trombi koji mogu da se otkače i stignu do pluća uzrokojući urgentno,  po život opasno stanje – plućnu emboliju.

Zato je najvažnije sprečiti stvaranje tromba, sprečavajući zastoj krvi u venama i/ili njihovo zapaljenje.

Samo su površne proširene vene vidljive, ali mogu i unutrašnje (dublje postavljene) vene biti proširene i dovesti do svih nabrojanih komplikacija.

MENAHIZAM DEJSTVA:

1. Najvažniji aktivni princip ovom melema, koji ga razlikuje od ostalih, je escin iz ekstrakta divljeg kestena. On pojačava elastičnost vena dugoročno, uzrokujući  njihovo sužavanje (venotonik), tako da budu bliže zdravom stanju kao kada nisu bile proširene. Dejstvo kestena na vene nogu je jednako efektivno kao dejstvo kompresivnih zavoja.

2. Aktivni principi – kumarini fraksin i eskulin iz ekstrakta divljeg kestena su antikoagulansi (direktno smanjuju šansu za stvaranje tromba)

3. Aktivni principi etarkog ulja limuna, koji se zajedničkim imenom zovu vitamin P (hesperetin, naringenin i kvercetin), etarskog ulja lavande (linalil acetat, linalol, kamfor i 1,8-cineol) deluju: antiinflamatorno (protivupalno), antimikrobno, antibakterijski (protivbakterijski), antimikotski (protivgljivično), antivirusno (protivvirusno), – analgetsko (smanjuju bol)

Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože.

Kada se ublaži zapaljenje, sve odlike zapaljenske reakcije – povišena temperatura zapaljenog dela, bol, crvenilo, otok, oštećenje funkcije organa se povlače. Vene i dalje ostaju proširene, samo blaže, jer nisu ni nastale zbog zapaljenja nego zbog zastoja u cirkulaciji usled dejstva gravitacije suprotno toku krvi ka srcu. Po istom principu nastaju i hemoroidi, samo što su hemoroidi manje vene i veća im je šansa da prokrvare, a velikim venama kao što su vene nogu veća je šansa da naprave tromb koji može da ugrozi život.

Uticaj aktivnih principa je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, imaju na ceo organizam jer lako prolaze kroz kožu i ulaze u limfotok i krvotok.

KONTRINDIKACIJE:

Apsolutna kontraindikacija:

Alergija na neku komponentu melema ili neko lekovito bilje kod preosetljivih (alergičnih).

Relativne kontraindikacije:

Trudnice, dojilje, oboleli od epilepsije i  osobe sa oštećenjem gastrointestinalnog trakta (i jetre) ne bi trebalo da koriste preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola.

Pošto se melem može koristiti za kožu koja je izložena Suncu, osetljivi na izlaganje sunčevim zracima trebalo bi da nanose melem na manju površinu kože u početku, dok se ne uvere da nema fotosenzitivnosti, koja potiče od etarskog ulja lavande.

Naši melemi ne sadrže značajne količine 1,8-cineola i kamfora, odnosno prisutne su u zdravstveno bezbednim koncentracijama.

NAČIN UPOTREBE:

Operite ruke sapunom i vodom. Mesto na koje ćete nanositi melem neposredno pre upotrebe operite mlakim rastvorom (čajem) od kamilice. Sve dobro osušite čistim ubrusom blagim tapkanjem.

Pošto je melem tvrđi od krema, objasnićemo vam kako da ga koristite da bi efekti melema bili maksimalni.

Plastičnom špatulicom zagrebite malo melema i nanesite na jagodicu prsta.  Sada jagodicom prsta nazmažite u tankom sloju melem na obolelo mesto.

Tako činite najmanje tri puta dnevno, obavezno pred spavanje.

Posle svake upotrebe operite platičnu špatuliucu vrućom vodom da skinete svu masnoću, i potopite u 70% alkohol u neku zatvorenu posudicu, tako da alkohol prekriva površinu špatulice. Ostavite tako do sledećeg korišćenja. Pred upotrebu isprati špatulicu mlakom vodom.

NEŽELJENA DEJSTVA:

Neželjena dejstva se javljaju ako se ne poštuju kontraindikacije, ili ako osoba ne zna da je osetljiva na neki sastojak.

Alergija na neku komponentu melema ili neko lekovito bilje kod preosetljivih (alergičnih).

Može da se javi epileptični napad kod obolelih od epilepsije i ooštećenje  gastrointestinalnog trakta (i jetre) kod osetljivih.

Može se javiti fotosenzitivnost kod osetljivih na izlaganje Suncu kada se melem namaže na veću površinu kože odjednom, zbog etarskog ulja lavande.

Etarska ulja u našim melemima se nalaze zdravstveno bezbednim koncentracijama.

Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

 

NAPOMENA:

Nasuprot kamforu i 1,8-cineolu koji razdražuju nervni sistem, linalol umiruje nervni sistem i smanjuje šansu da dođe do epileptičnog napada kod obolelih od epilepsije.

Kamfor i 1,8-cineol nalazi se u mnogim preparatima za inhalaciju dece i odraslih, i u mnogim dražejama i žvakama koje su masovnoj svakodnevnoj upotrebi (uglavnom kao deo etarskog ulja eukaliptusa).

 

Osobe koje uzimaju antikoagulantne i antiagregacione lekove trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre početka primene zbog mogućih interakcija sa kumarinima fraksinom i eskulinom iz ekstrakta divljeg kestena koji su antikoagulansi, nakon dugotrajne primene.

 

Iako se etarska ulja u našim melemima nalaze u zdravstveno bezbednim koncentracijama, dužnost nam je da vas obavestimo o svim kontraindikacijama i mogućim neželjenim dejstvima.

 

Možda će vam lekar smanjiti zvaničnu terapiju ako budete koristili ovaj melem prema uputstvu.

 

ROK TRAJANJA:

24 meseca na temperaturi do 25OC

021/422-717, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:30-21:00Informacije o proizvodu


Kategorija: LCC Pharm

Brend: LCC PharmSlični proizvodi


REDÉRMA FORTE BILJNI MELEM PROTIV VIRUSNIH BRADAVICA – REŠITE SE VIRUSNIH BRA...
 1.035,00 RSD
REDÉRMA FORTE PROTIV HEMOROIDA – Sprečite rektalno krvarenje, svrab i bol uz...
 1.193,40 RSD
  
  


  

Specijalne ponude

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?