021/422-717, 011/32-22-604, 065/32-22-604, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika PROVEN TONIK 250ml

     
Pin It


PROVEN TONIK 250ml

Cena: 2.310 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Proven je nova generacija nefarmakoloških metoda koja, zahvaljujući specijalnoj formuli, kroz jedan preparat zadovoljava sve nutritivne potrebe krvi i krvnih sudova. Ovaj nutritivni suplement, nastao je kao kruna dugogodišnjih teorijskih i laboratorijskih istraživanja prof. dr Vladimira Jorge. Sastavljen je od 21 aktivnog sastojka, podeljenih u grupe vitamina, minerala, fitonutrijenata i supstanci koje utiču na enzime u krvi. Preparat Proven predstavlja potpuno nov, integralni, pristup prevenciji i terapiji kardiovaskularnih oboljenja i vensko-kapilarnih poremećaja.

Delovanje:
Proven deluje na vensko-kapilarne strukture tako što sprečava interakciju krvnih elemenata i endotela krvnih sudova. Supstance od kojih je sačinjen Proven imaju korisno dejstvo na organizam, koje se uvećava kroz njihovu sinergiju, odnosno zajedničko delovanje na krv i krvne sudove. Poboljšava viskoznost krvi i deluje kao trombolitik, dok istovremeno povećava elastičnost krvnih sudova, sprečava njihovu propustljivost i nastanak edema (otoka). Proven omogućava bolje snabdevanje ćelija krvnih sudova kiseonikom i time sprečava i usporava poremećaje vensko-kapilarne cirkulacije. Povoljno utiče na funkcije jetre, nivo holesterola i triglicerida.  Zbog svog specifičnog nutritivnog sastava Proven se može koristiti i preventivno i terapijski, kod mehaničkih i trenažnih opterećenja u rekreaciji i sportu.
Kod starih ljudi, usled naglašene vensko-kapilarne osetljivosti, Proven deluje na prevenciju i usporavanje ovih uzrasnih promena.
Uticaj sastojaka iz Provena® je mnogo veći ako se uzme kroz Proven, nego kad bi se svaki od sastojaka uzimao odvojeno. Zahvaljujući integralnom pristupu u prevenciji, osim što Proven deluje na kardiovaskularni sistem, on u isto vreme učestvuje i u regulaciji nivoa insulina i ima snažno antioksidativno dejstvo, čime utiče na podizanje imunog sistema uz izraženu antikancerogenu zaštitu i usporavanje procesa starenja. Na ovaj način, Proven štiti više potencijalno ugroženih tačaka organizma u isto vreme, čime se postiže efekat jednovremene prevencije čitavog niza najčešćih oboljenja.
Proven se preporučuje svim osobama koje imaju ustanovljen poremećaj vensko-kapilarne cirkulacije ili genetske preduslove za bolesti krvnih sudova. Zbog svog specifičnog dejstva na krvne sudove, Proven se posebno preporučuje osobama s dijabetesom, kako bi usporili ili sprečili razvoj dijabetesnih komplikacija.
Zbog svog nutritivnog sastava, Proven se može koristiti i preventivno i terapijski, kod mehaničkih i trenažnih opterećenja u rekreaciji i sportu. Kod starih ljudi, usled naglašene vensko-kapilarne osetljivosti, Proven deluje na prevenciju i usporavanje uzrasnih promena na krvnim sudovima.
Osim kao dodatak terapiji, Proven se preporučuje kao sredstvo za prevenciju vensko- kapilarnih poremećaja:

  • osobama starijim od 30 godina
  • osobama koje su profesionalno izložene dugom statičkom opterećenju u stojećem ili sedećem položaju
  • ženama koje nose visoke potpetice
  • osobama koje su fizički neaktivne, sedentarnog načina života
  • osobama sa prekomernom telesnom težinom
  • pušačima i bivšim pušačima koji su nedavno ostavili pušenje
  • osobama koje se bave rekreativnim sportskim aktivnostima kao i profesionalnim sportistima

Proven, venotonik i venonutrijent jedinstvene sinergističke formule, koristi se kao pomoć terapiji kod niza oboljenja krvnih sudova. Zahvaljujući broju i količini sastojaka, kao i njihovom uzajamnom delovanju i podsticanju, Proven povoljno deluje, pre svega, kod periferne vaskularne insuficijencije tako što oporavlja i jača periferne krvne sudove. Kod tromboflebitisa i varikoznih vena Proven sprečava zapaljenje i proširenje vena, dok istovremeno smanjuje oticanje nogu i osećaj težine u nogama.
Kod osoba koje se aktivno bave sportom, ali i kod onih koje imaju povećane potrebe za ishranom krvnih sudova (na primer, osobe sa dijabetesom), Provenpoboljšava snabdevenost mišića neophodnim nutrijentima i smanjuje neprijatne bolove i grčeve u mišićima.

Sastav:
Zahvaljujući komponentama iz ekstrakta semena kestenaProven se odlično pokazao u prevenciji poremećaja hormonalne ravnoteže, naročito kod predmenstrualnog sindroma i menopauze.
Osim alfalipoinske kiseline i antioksidanasa koji štite krvne sudove osoba sa dijabetesom i eliminišu dejstvo slobodnih radikala, Proven sadrži i brojne druge materije koje udruženo deluju preventivno kod disglikemije i kao dodatak u terapiji dijabetesa.
Proven poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima miokarda, pomažući rad srčanog mišića.
Komponenta silimarin u Provenu štiti, regeneriše i smanjuje zapaljenja ćelija jetre i pomaže detoksikaciju organizma, a služi i kao dopunska terapija kod hroničnog hepatitisa i ciroze.
Vitamini iz Provena pomoći će da se smanji učestalost hroničnih virusnih infekcija gornjih disajnih puteva, a istovremeno skrati trajanje i ublaži intenzitet akutnih zapaljenja. Na ovaj način, Proven jača i poboljšava imunitet, kako kod zdravih osoba, tako i kod akutnih i hroničnih bolesti, ali i stanja hroničnog stresa.
Zahvaljujući kompleksu vitamina BProven deluje umirujuće kod stanja anksioznosti i nervne napetosti.

Način primene: 
25ml dnevno uz jutarnji obrok.

021/422-717, 011/32-22-604, 065/32-22-604, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:00-22:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Dodaci ishrani

Brend: Ultimalife


  
  
  

Kategorije

  


  
  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?