021/422-717, 011/32-22-604, 065/32-22-604, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika ORSALIT kesice za REHIDRATACIJU sa ukusom BANANE 10x4,84g

     
Pin It


ORSALIT kesice za REHIDRATACIJU sa ukusom BANANE 10x4,84g

Cena: 598,26 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, troškovi isporuke nisu uključeni.

Orsalit sa ukusom banane je namenjen deci starijoj od 6 meseci. Osigurava uspešnu rehidrataciju korišćenjem najefikasnijeg mehanizma apsorpcije vode, natrijuma i glukoze. Koristi se kod poremećenog odnosa vode i elektrolita u organizmu, naročito tokom dijareje i/ili povraćanja i u situacijama povezanim sa rizikom od dehidratacije.

Orsalit sa ukusom banane osigurava uspešnu rehidrataciju, čime se smanjuju rizici pojave komplikacija usled dehidratacije. Korišćenje rastvora za oralnu rehidrataciju je preporučeno od strane Evropskog udruženja pedijatrijskih gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPGHAN), Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i UNICEF-a.


Prevencija dehidratacije:

Orsalit sa ukusom banane se primenjuje kod dece starije od 6 meseci. Može se koristiti u stanjima dijareje, povraćanja ili povišene telesne temperature, u cilju sprečavanja prekomernog gubitka telesnih tečnosti i elektrolita.

Nadoknada tečnosti i elektrolita:

Ukoliko je nastupila laka ili srednje teška dehidratacija, primena Orsalit sa ukusom banane obezbeđuje nadoknadu izgubljenih telesnih tečnosti i mineralnih supstanci kod dece starije od 6 meseci.

Sastojci:

Sastav Orsalita za odrasle je u skladu sa preporukama Evropskog udruženja pedijatrijskih gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPGHAN). Prema preporukama ESPGHAN, Orsalit sa ukusom banane sadrži smanjen nivo natrijuma.

Izvori natrijuma, kalijuma i hlorida su natrijum-hlorid, kalijum-hlorid i natrijum-citrat.

Ostali sastojci:

aroma banane.

Orsalit sa ukusom banane ne sadrži proteine mleka, laktozu i gluten.

Način primene:

Sadržaj jedne kesice rastvoriti u 200ml tople, prokuvane vode. Ohladiti pre upotrebe. Rastvor ne treba zaslađivati niti mešati sa mlečnim proizvodima ili sokovima.

Doziranje zavisi od stepena dehidratacije i preporuka lekara. Uobičajena preporuka je da se primeni 50-100ml rastvora za oralnu rehidrataciju po kilogramu telesne težine tokom prva 4 sata i dodatno 5-10ml rastvora po kilogramu telesne težine posle svake dijarejalne stolice i/ili povraćanja. U kasnijoj fazi rehidratacije preporučena je primena 5-10ml rastvora za oralnu rehidrataciju po kilogramu telesne težine posle svake dijarejalne stolice i/ili povraćanja.

 

Orsalit sa ukusom banane se može primenjivati preventivno, pre nego što dođe do dehidratacije. Doziranje je isto kao tokom faze održavanja hidratacije.

021/422-717, 011/32-22-604, 065/32-22-604, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:00-22:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Probotanic

Brend: Razno


  
  
  

Kategorije

  


  

Specijalne ponude

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?