021/422-717, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika OLIGOVIT ZA TRUDNICE film tablete 30x

     


OLIGOVIT ZA TRUDNICE film tablete 30x

Cena: 975 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Troškovi isporuke nisu uključeni

Film tablete se preporučuju:

tokom cele trudnoće, perioda dojenja, kao i 2-4 meseca posle toga, naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).

Upotreba:

1 film tableta dnevno, a po potrebi svaki drugi dan.

Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Sastav proizvoda: vitamin A, vitamin D3, vitamin E, vitamin B1, vitamin B2, niacin, vitamin B6, pantotenska kiselina, vitamin B12, folna kiselina, biotin, vitamin C, kalcijum, gvožđe, selen, cink, bakar, mangan, jod

Osnovna namena: dopuna ishrane u vitaminima i mineralima tokom povećanih potreba u trudnoći, periodu dojenje i 2 – 4 meseca nakon toga. Naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).

DEJSTVO:
Oligovit® za trudnice, film tablete je dijetetski proizvod namenjen trudnicama i ženama u periodu posle porođaja i tokom dojenja. U toku trudnoće, periodu posle porođaja i u vreme laktacije znatno su povećane potrebe za vitaminima i mineralima, jer organizam trudnice mora da zadovolji svoje potrebe, ali i da obezbedi dovoljne količine vitamina i minerala za pravilno formiranje, rast i razvoj ploda i bebe po rođenju. Zbog toga se trudnicama i ženama koje doje preporučuje dodatak vitamina i minerala uobičajenoj ishrani.
Oligovit® za trudnice film tablete sadrže dvanaest vitamina i sedam minerala potrebnih za nesmetano odvijanje različitih metaboličkih i biohemijskih procesa u organizmu majke i deteta. Vitamin A je neophodan za vid, epitelizaciju i razvoj kostiju. Vitamin D je esencijalan za metabolizam kalcijuma, čime se obezbeđuje rast zdravih zuba i kostiju. Vitamin E štiti organizam od slobodnih radikala i poboljšava opšte stanje. Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa i učestvuje u velikom broju oksido - redukcionih procesa u organizmu. Vitamini B1, B2, B6, nikotinamid, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin obezbeđuju normalno funkcionisanje nervnog, krvnog, gastrointestinalnog sistema i kože. Kalcijum, magnezijum, gvožđe, selen, cink, bakar, mangan i jod zajedno sa vitaminima učestvuju u svim metaboličkim procesima u organizmu majke i deteta, neophodni su za
stvaranje i održavanje novih ćelija, ali i kao antioksidansi koji štite ćelije i tkiva od napada slobodnih radikala. To je naročito značajno u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka vitamina i minerala. Oligovit® za trudnice film tablete preporučuju se: tokom cele trudnoće, perioda dojenja, kao i 2-4 meseca posle toga, naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).Način primene
1 film tableta dnevno, a po potrebi svaki drugi dan.


NAPOMENA:
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.


UPOZORENJE:
Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Oligovit® za trudnice film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda i na terapiji levodopom.
Ne preporučuje se istovremeno uzimanje drugih preparata koji sadrže vitamin A i D zbog mogućnosti predoziranja vitamina A i D.
Trudnice na terapiji antiepilepticima, metotreksatom i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Oligovit® za trudnice film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. Zbog potencijalnih interakcija gvožđa i kalcijuma sa pojedinim namirnicama i lekovima, Oligovit® za trudnice film tablete treba uzimati najmanje 2 sata pre ili posle njihove primene.
U te namirnice spadaju: mleko i mlečni proizvodi, jaja, spanać, hleb od integralnog brašna, žitarice, testenina, čaj, kafa, kakao.
Oligovit® za trudnice film tablete ne treba istovremeno koristiti sa sledećim lekovima: tetraciklinom, penicilinom, hinolonima, hloramfenikolom, rifampicinom, metildopom, paracetamolom, indometacinom, penicilaminom, antacidima sa aluminijumom,
magnezijumom i kalcijumom.


NAČIN ČUVANJA:
Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju.
Čuvati van domašaja dece.


ROK UPOTREBE:
2 (dve) godine.


Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

021/422-717, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:30-21:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Vitamini, Trudnoca

Brend: Galenika


  
  
  

Kategorije

  


  
  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?