021/422-717, 065/938-44-44  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika NOW Lizin 500mg 100 kapsula

     


NOW Lizin 500mg 100 kapsula

Cena:  1.115,00 RSD

Na zalihama

Troškovi isporuke nisu uključeni

Efikasno suzbija herpes
Poboljšava koncentraciju
Smanjuje rizik od osteoporoze


  • Protiv herpesa
  • Bolja koncentracija
  • Brži oporavak nakon treninga
Lizin je jedna od dvadeset esencijalnih aminokiselina koje se prirodno nalaze u proteinima životinjskog porekla i u izuzetno malim koncentracijama može naći u proteinima iz žitarica. Neophodan je za stvaranje antitela, hormona, enzima i vezivnog tkiva. Važan je za pravilan rast i razvoj skeleta kod dece, a kod odraslih učestvuje u ugradnji kalcijuma u kosti, tj. pomaže apsorpciju i skladištenje kalcijuma. Učestvuje u stvaranju kolagena i drugih vlaknastih proteina neophodnih za obnavljanje tkiva. Prirodni izvori lizina su: riba, mleko, sir, meso, kvasac, pasulj, soja.
 
Lizin se godinama smatrao aminokiselinom neophodnom isključivo za suzbijanje herpesa i groznica izazvanih ovim virusom. Ali istraživanja su utvrdila da je on i veoma važan faktor u ubrzanoj sintezi mišićnih proteina tokom stvaranja mišićne mase, jer, zajedno sa drugim aminokiselinama, predstavlja gradivni blok za sve proteine u organizmu. Zbog svog udela u stvaranju kolagena za vezivna tkiva, lizin je značajan za oporavak od povreda i operacija. U medicinskim studijama utvrđeno je da se kod osoba koje su uzimale lizin u obliku suplemenata, povećala apsorpcija kalcijuma i smanjila njegova ekskrecija iz organizma. Stoga naučnici smatraju da bi lizin mogao da smanji rizik od nastajanja osteoporoze. Lizin može da bude koristan za: 


- smanjenje rizika od pojave herpes simpleks infekcije 
- jačanje imuniteta 
- poboljšanje koncentracije 
- smanjenje umora 
- ubrzavanje oporavka sportista nakon treninga i povreda 
- zajedno sa metioninom, vitaminima C, B-1, B-6 i gvožđem, učestvuje u sintezi karnitina, sagorevanju i pretvaranju masti u energiju 

Starije osobe, naročito muškarci, imaju povećane potrebe za lizinom. Nedostatak lizina može prouzrokovati smanjenu sintezu proteina, što ima za posledicu stanja kao što su: umor, mučnina, vrtoglavica, opadanje kose, anemija, zapaljenske promene na očima i uopšte slabljenje imuniteta. 
 
NOW Foods proizvodi lizin koji nije životinjskog porekla, pa je pogodan za upotrebu i za vegetarijance. Lizin je korisno uzimati u kombinaciji sa aminokiselinom L-prolinom, cinkom ili biljnim imuno formulama. 
 
Proteini, kao što je kazein, koji imaju visoke koncentracije lizina u odnosu na arginin, mogu se dovesti u vezu sa povišenim nivoom holesterola, pa osobe koje pate od hiperholesterolemije, a žele da uzimaju suplemente lizina, treba da budu svesne ove činjenice.

Preporučena doza
 : 1 tableta 1 do 3 puta dnevno, uz ili između obroka sa vodom. Lizin ne treba uzimati sa proteinskim napicima kao što su mleko, jogurt i sl.

Podaci o nutritivnoj vrednosti
1 tableta sadrži:

L-Lysine (from L-Lysine Hydrochloride)

500mg

021/422-717, 065/938-44-44 - Poručivanje telefonom
07:30-21:00Informacije o proizvodu


Kategorija: Vitamini

Brend: NOWSlični proizvodi


Pozitivno utiče na reproduktivno zdravlje. Ublažava simptome menopauze....
 1.801,00 RSD
Esencijalne masne kiseline Podrška kardiovaskularnom zdravlju...
 1.808,00 RSD
Podrška fizičkoj kondiciji Olakšava transport masnih kiselina Podstiče...
 2.106,00 RSD
Zelena superhrana Obiluje hlorofilom & Beta-karotenom Ubrzava...
 2.411,00 RSD
  
  


  
  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?